dimarts, 26 de març del 2013

Restaurant Badó. Cistella



Març 2013

Cuina de mercat i casolana amb productes de la terra, amb una molt bona relació qualitat/preu (preu menú laborables a migdia: 15 €).



Cistella, una població petita amb 181 habitants, disposa d’una església parroquial Santa Maria de Cistella, amb una façana romànica del segle XII i resta de l’edifici reconstruït al segle XVII i d’un nucli agregat, Vilaritg (26 habitatges), amb un castell, actualment masia, documentat des del 978 i que està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i una altra església adossada. Però el nostre interès avui és la Plaça Major (si no hi haguessin cotxes seria magnífica) i concretament el Badó restaurant, inaugurat el març del 2012 allà on s’ubicava anteriorment el restaurant Carles Antoner.


 
Al capdavant del restaurant estan Salvador (Badó) Callís (cuina) i Elisabeth Gracia (cap de sala) amb un servei (correcte, però fred) de 2 persones més en sala. L’experiència anterior de Badó ha estat ser professor de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà i créixer en el si d’una família dedicada a aquest mon. 







Som dos gormands, migdia de dilluns de Setmana Santa, 13h30. Entrem al local i observem que es tracta d’una casa de poble, amb algunes parets de pedra (les altres arrebossades), un sostre amb bigues de fusta i revoltons ceràmics pintats de blanc i un paviment de gres, tot sense actualitzar. Amb aquests materials, l’acústica no és bona. Les taules són de fusta amb estovalles plastificades que la cobreixen, sobre les quals s’afegeix un camí de paper i tovallons també de paper. Les cadires són de fusta i boga. Hi ha un parell de taules ocupades. Cap a les 14h30 ja està tot ple (capacitat aproximada 40 pax), amb gent esperant que quedi alguna taula lliure.


Ens donen la carta juntament amb el menú. El menú consta de 3 primers, 3 segons i 3 postres, a triar un de cada grup, més aigua o vi, pa i cafè, per 15 €. De la lectura del menú, ja ens costa triar els plats, per la qual cosa, optem per plats diferents per poder provar quants més millor. Un cop triats, demanem aigua (Les Creus) i vi (Calònia de l’Empordà). Mentre arriben els primers plats ens porten una cistelleta amb pa (normalment el fan ells, però avui l’han comprat fora i és sensacional, amb una bona crosta i una molla flonja però consistent) i un aperitiu de farcellets de verdura i soja (tebis i cruixents, amb predominança del pebrot, bé).





Dels primers, hem triat Amanida tèbia de favetes i pernil amb balsàmic de Mòdena, una composició perfecta malgrat que les favetes no estaven gaire tendres i Saltejat de mongetes, botifarra de perol i bacallà, perfectament conjuntat amb les mongetes cuites però senceres, amb el toc de botifarra de perol i unes tires de bacallà, molt bo.


Dels segons, hem triat Arrossejat de fideus i sèpia, realment molt ben aconseguit amb tot el sabor en cada fideu, al dente, presentat en una paella per a ser servit a un plat i acompanyat d’un allioli suau, magnífic, sublim (tastant aquest plat i veient la quantitat d’arrossos de la carta, haurem de venir un dijous a tastar-los en el menú) i Suprema de lluç a la donostiarra, sobre una base de patates panadera passades per la paella amb oli, alls i bitxo i el seu regust picant sense ser excessiu, molt bo.




Per als postres, hem triat Sopa de maduixa amb sorbet de llimona, el toc perfecte per a un gran dinar sense ser gaire dolç, amb petits trossets de galeta de cacau, bé i Crema catalana, no servida en la terrina de sempre, sinó amb gotet de vidre (la millor que he provat amb molt de temps). 

  
Hem acabat amb un cafè Saimaza, ben fet, amb la seva crema.


Són les 15h, hem tardat 1h30 (s’hauria d’intentar rebaixar aquest temps) d’un dia laborable (més o menys perquè és Setmana Santa) i hem de continuar treballant. Ho farem amb alegria, doncs la factura puja a 30 € (2 persones) i és una de les millors relacions qualitat/preu de la zona. Tornarem si hem de fer alguna feina pels voltants com avui i s’acosta l’hora de dinar (i tenim temps) o simplement volem fer una escapada al món gormand de Cistella (i la saviesa i qualitat d’en Badó que ens ha demostrat) i cultural de Vilaritg.

Restaurant Badó

Plaça Major nº 2. Cistella
972547158
Dilluns: 13h-16h
Dimarts: Tancat
Dimecres: 13h-16h
Dijous: 13h-16h.Sopars per encàrrec tel. 650182463.
Divendres: 13h-16h /20h-23h
Dissabtes: 13h-16h /20h-23h
Diumenges: 13h-16h.Sopars per encàrrec tel. 650182463


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Esperem els vostres suggeriments ...